Játra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před rokem a půl povysazení Prednisonu,který jsem brala na srdce (zánět osrdečníku po operaci defektu síňového septa)mi otekly oční víčka a nohy pod koleny.V deseti letech jsem měla podezření na žloutenku a před několika lety na mononukleózu,( v roce 2000 anti CMV IgG 58 U/ml ,anti EBNA IgG 468 anti EBV VCA IgG 5,57 U/ml, v roce 2004 anti CMV IgG 336 U/ml) která se rovněž nepotvrdila.Jsem velmi často hodně unavená.Moje teta umřela na rakovinu jater, může to se mnou souviset?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otoky mohou doprovázet léčbu kortikosteroidy. Stejně tak je možné, že během prodělaného zánětu osrdečníku došlo k infekčnímu postižení jater (viz. Vámi uváděné titry protilátek proti cytomegaloviru a viru Epstein-Barrové), které se naplno neprojeví, ale infekce v orgánu přebývá a způsobuje ony únavové periody. Možnou souvislost s karcinomem jater Vaší tety bych neviděl jako významnou.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: