Je nutná reoperace ?

Dobrý den, prosím o Váš názor jestli je nutná reoperace - loni jsem podstoupila operaci vyhřezlé ploténky L5 - S1. Operační výkon - Mikrodiskektomie L5/S1 zprava. Vše bylo super , před měsícem mne opět začala hodně bolet záda, brní mně někdy nohy, a mám problém i s udržením moče. Na Ct je nález - V seg.L5/S1 je patrný centrální dorzální prolaps disku vel. 14x6mm lehce výraznější doleva a je s komporesí durálního vaku.

Odpověď odborníka:

Operace v úvahu určitě připadá, pouze podle popisu CT a popisu potíží to však není jisté, zda je neodkladná či je možno zvažovat a případně dlouhodobě její nutbnoist odsunout. Ideální by bylo zajít k lékaři,který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky"( což v ČR bývá často neuroloig, ale může to být i rehabilitační, TV nebo sportovní lékař, ba i jiné odbornosti), ten zjistí, zda je možno oparvdu " aktivně fyzioterapeuticky" léčit, nebo jen částečně zlepšit a včas odhalit, zda je možno s operací vyčkávat či ne. V případě, že Vám ji již neurolog navrhl,ale nevysvtlil neodkladnost, tak je možno v případě nemožnosti najít lékaře, jak výše popisuji využít možnosti konsultace ještě jednoho lékaře neurologa.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: