Jeanine a atb

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce a ATB. Beru již půl roku antikoncepci Jeanine. Tento měsíc jsem měla nasazeny troje antibiotika - Penicilin a dvě krabičky Cefzilu (ATB na sebe navazovaly) . Chtěla bych vědět, zda snižují účinnost antikoncepce? S partnerem jsem měla pohlavní styk, ale nikdy se "neudělal" do mě. Dnes jsem měla dostat menstruaci, ale ta se nedostavila, test jsem si dělala dnes ráno (nevím, zda je to brzy) a byl negativní. Teď nevím, jestli se test mýlil nebo je důvodem vynechané ms užívání léků a stres? Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

dobrý den, tato ATB mhou snížit účinnost ATK, test si udělejte ještě za týden než budete brát další platíčko.těhotenství je ale nepravděpodobné.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x