Jonesova fraktura 5.mtt

Dobrý den, stručně popíšu problém. 11/2009 jsem utrpěl frakturu na bazi 5.MTT (tzv. Jonesova fraktura). Po 3 týdnech osteosynteza maleolarnim šroubem 60mm. V 3/2010 šroub vytažen pro nemožnost vejít se do boty. Dle lékařů zahojeno. V 7/2010 při běžném odrazu z nohy refraktura ve stejném místě. Osteosynteza po měsíci 70mm šroubem o průměru 3mm, po třech měsících od operace téměř zhojeno. Problém je, že šroub je moc dlouhý a jeho konec je částečně venku z kosti, což způsobuje bolest a při chůzi bez berlí otok. Doktoři nedbají mých informací ze zahraničního internetu (což do jisté míry chápu, taky bych si nenachal "kecat" do mé práce), že tato fraktura je třeba být fixována šroubem kratším a o větším průměru (4,5mm). Navíc bez fixace je velká pravděpodobnost refraktury (poznal jsem na vlastní kůži). Doporučili mi šroub vytáhnout, na mojí poznámku, že je opět možná refraktura, dle mého soudu ještě pravděpodobnější než po 1.zlomenině, mi dali za pravdu - 12 měsíců šroub ponechat. Má to háček, neujdu 1km bez berlí, nehledě na to, že to následně může způsobit daleko větší problémy. Z již zmiňovaných vyhledaných informací se jedná o specifickou zlomeninu, zejména sportovců. Samozřejmě jsem sportovec rekreační, tak ten přístup lékařů není takový, jako když se toto stalo Milanu Barošovi... Táži se tedy, kde bych mohl pochodit, a nechat se vyšetřit řádnými odborníky v této problematice. ÚVN v Praze se zabývá sportovní traumatologií, ale je třeba mít k objednání doporučení specialisty-ortopeda, což mi ten můj nedá. Děkuji mnohokráte za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji se přímo obrátit na sportovní ortopedii, popř. na specializovanou ortopedickou kliniku. Co se doporučení týče, zkuste se znovu obrátit na ošetřujícího ortopeda. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: