Kardiostimulátor

Dobrý den, prosím Vás o radu. Manžel čeká na zavedení kardiostimulátoru pro AV blok III. st. Pracuje jako svářeč. Bude moci vykonávat práci i po zákroku? děkuji. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, řekl bych že bude. Sváření je doprovázeno hlavně problematickým světlem, to ale na kardiostimulátor nemá žádný vliv. Je tam určitě i nějaké elektrické pole, ale z principu nemůže být bezprostředně u stimulátoru. Ať se ale také zeptá lékařů při implantaci - záleží též například na typu srdeční poruchy (jestli je stimulace nutná neustále), vliv může mít i typ přístroje. Srdečně zdravím

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: