Klíšťová encefalitida

Dobrý den, před 12 dny jsem měl klíšťě, které jsem asi po 5 hodinách odstranil, v oblasti přisátí zůstala 5 dní 1-2cm červená skvrna. Deset dní na to se u mě objevili příznaky podobné chřipce, malátnost, únava, nechutenství, teplota 37. Za dva dny příznaky ustoupily. Měl jsem podezření na klíšťovku, tak jsem šel za svým lékařem,ten mi pouze předepsal antibiotika a nedokázal rozhodnout, jestli se jedná o klíšťovků nebo ne, prý ať si když tak zajedu na odběr mozkomíšního moku z kterého to lze určit. Chtěl bych se zeptat, jestli je možné, že mě klíště nakazilo, i když se u mě v první fázy neprojevily žádné bolesti hlavy, páteře ani žádná bolest při předklonu hlavy ani poruchy soustředění pouze únava a bolesti kloubů jak jsem popisoval. Popřípadě měl bych si zajet na odběr moku do nemocnice, nebo raději zůstat pár dní v klidu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti hlavy se projevit mohou a nemusí. Rozhodně bych doporučovala návštěvu infekčního oddělení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rehabilitační vyšetření
Články: Rehabilitační vyšetření
Rehabilitační vyšetření je...
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x