Klišťová encefalitida

10.května jsem byl očkován 1. dávkou proti klíšť. encefalitidě. Za týden jsem chytil klíště, i když jsem se vyhýbal jak trávě tak i stromům ( chdil jsem téměř prostředkem silnice apod. ) Před tím jsem neměl klíště min. 20 roků. Prý už i ta 1. očk. dávka může částečně zmírnit případný problém s tímto klíštětem . Děkuji, přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Nejsem si jistá, zda po prvním týdnu se již vytvoří protilátky, je to velmi krátká doba. Spíše si myslím, že v této době chráněn ještě nejste vůbec. Ale byla by to velká náhoda, kdybyste se infikoval. Pokud by se u vás v průběhu několika následujících týdnů objevily bolesti hlavy či chřipkové příznaky, navštivte lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x