Koleno

Dobrý den.Jsem 6 týdnů po altroskopii kolenního kloubu.Operovali mi prasklí meniskus.Po výplachu kloubu mi zjistili altrozu 2.až 3.stupně.Nyní mi v kloubu někdy křupne a něco přeskakuje.Na procházce koleno i po 6 týdnech otýká a pobolívá, musím ho ledovat. Ortopéd říkal že při altroze je to normální a aplikoval mi do kloubu injekci Hyalone. Moje otázka zní : jak dlouho asi kolene bude otýkat a bolet ,abych se mohl zapojit do normálního života. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Část menisku byla patrně odstraněna. Spojení s artrózou je jistě pro koleno méně příznivé a léčbu prodlužuje. Jak dlouho bude trvat otok kolena nelze říci. Záleží na stavu kolena, artroze a provedeném výkonu. Záleží, ale také na pohybové a fyzikání léčbě na rehabilitaci. Posílení stehenního svalstva, zvyšování rozsahu hybnosti , cvičit i doma, postupná zátěž kolena. Aplikace léků do kolena je užitečná. Vhodná lázeňská léčba. Jinak po domluvě se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: