Koleno

Dobry den Jsem 4 tydny po artroskopii kolena.(odebrany vnitřní menisek) nekolikrat provedena punkce. Koleno s lehkou naplní(naposledy punktováno 35 ml).Chtel bych se zeptat jestli už mužu začit pomalu vyklusávat a lehce posilovat.Koleno nejak nebolí jen tam je tlak při uplném ohybu(zrejme tou vodou).Vadí při posilování a běhání že tam je ta voda ??.Kdy tam mohu začit naplno sportovat.Dělám Florbal. Díky za odpoved Lubos

Odpověď odborníka:

Tyto informace vám má sdělit ošetřující ortoped nebo operatér. Záleží na tom, zdy byl meniskus sešit nebo odstraněna jeho část. A jak velká část. Pokud byla odstraněna menší část vnitřního menisku tak potom po krátkém postupném zatěžování s berlemi je možno již od začátku rehabilitovat s odlehčením. plnou zátěž je možno absolvovat zhruba po 6 ti týdnech od artroskopie. Koleno totiž výpotkem reaguje na nebakteriální zánětlivé změny a s ohledem na ně je třeba zatěžování omezit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: