Koleno

Dobrý den, v únoru letošního roku jsem byl na plastice křízového vazu, po 4 mesicich se v kolene porad objevovala krev a natekalo mi. Tak jsem byl zhruba před 1,5 měsíci jsem byl na dalsi operaci, kde mi zjistili, ze mam poškozenou plastiku křizoveho vazu a napraskly meniskus. Vše se opravilo a koleno je zatim v poradku. Doktor mi následně nenapsal zádnou dalsí rehabilitaci, tak vás prosim o radu, jak mám koleno zatěžovat? Cvičení se zátěžemi, popř. kdy mohu začít s běháním či jizdou na kole. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud byla provedena sutura, tedy sešití menisku, zátěž je možná až po 6 ti týdnech po sešití menisku, od. 4. týdne zatěžovat asi na polovinu.Po jeho resekci, tedy odstranění jeho části zátěž již po týdnu, pokud nebyla provedena nová plastika předního zkříženého vazu. Samostatně rehabilitovat je možno, ale proč řádně se neléčit na rehabilitaci, když je u nás velmi dobře dostupná a u vás po opakované operaci potřebná. Zajděte si k ortopedovi pro doporučení a začněte s řádnou rehabilitací v místě vašeho bydliště. Uvidíte, že je užitečná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: