Kolonoskopie

Dobrý den,mám udělanou kolonoskopii a gastro.Tady mám nález z histolog. 4BIOPSIE SLIZNICE Z OBLASTI ILEOCEKÁLNÍHO PŘECHODU,KDE V PROPRII JE STŘEDNĚ INTENZIVNÍ AŽ HUSTÁ SMÍŠENÁ ZÁNĚTLIVÁ CELULIZACE S ČETNÝMI EOZINOFILY,ložiskový edém apčekrvení.Průběh krypt ve všech fragmentech je zcela pravidelný.krypty bez známek kryptitidy či kryptového absesu.Granulosy ani ulcerace v rozsahu vyšetřeného zastiženy nebyly.Nález na vyšetřeném je necharakteristicky.Vrozsahu vyšetřeného nemá charajter IBP.Děkuji za vysvětlení,Sýkorka 65

Odpověď odborníka:

Dobrý den, základním závěrem histologického vyšetření je, že nebyly nalezeny známky nespecifického střevního zánětu (NSZ, IBD) tj. Crohnovy choroby nebo ulcerozní kolitidy. Zvýšený počet eosinofilů v biopsiích znamená, že jsou přítomny zánětlivé změny, které by mohly být známkou eosinofilního zánětu. Ten by měl být provázen i zvýšením počtu eosinofilních leukocytů v krvi. Protože neznám Vaše obtíže ani případné další nálezy, nemohu se přesněji vyjádřit.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: