Kondylomata

Můj přítel má nejspíše kondylomata, která jsem od něj dostala také. Já jsem v léčbě. Pokud s ním budu mít pohlavní styk s ochranou jsem tak chráněná, nebo to mohu chytit znovu? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Kondylomata, resp. infekce virem HPV, který kondylomata způsobuje, se přenáší přímým kontaktem s kůží či sliznicí nakaženého člověka, přičemž k infekci může dojít, i pokud nakažený nemá žádné kožní projevy. Kondom kryje pouze penis, ostatní pokožku nekryje, takže infekci nelze ani s použitím kondomu zcela (na sto procent) vyloučit, i když riziko se výrazně sníží a určitě je potřeba jako ochranu před infekcí kondom používat. Bylo by velmi vhodné, aby se partner také přeléčil.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: