Kondylomata

Dobrý den, měla bych dotaz. Můj partner kdysi měl kondylomata a stačilo to přeléčit mastí. Nyní se mu to znovu objevilo aa zjistil to po posledním pohlavním styku. U lékaře byl a opět to stačí přeléčit masti, ale moje otázka zní, co to znamená pro mě? V 15 letech jsem byla očkovaná proti děložnímu čípku a někde jsem četla že je to očkování proti těmto podobným virům. Znamená to tedy, že můžu být za sebe klidná a nestrachovat se, že bych s tím mohla mít také problémy? Mohlo by se stát že ty viry budu mít v sobě jako přenašeč? Je jasné že prerušit pohlavní styk je zbytné, ale chtěla bych se zeptat, jak dlouho je třeba počkat aby to bylo bezpečné pro nás oba? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na tom, proti kterým typům HPV jsme byla očkovaná, každá vakcína je trochu jiná - zeptejte se svého lékaře, kterou vakcínu použil. Pokud jste očkovaná i proti kondylomatům, je malá pravděpodobnost, že byste se nakazila. Bylo by vhodné až do partnerova vyléčení vynechat nechráněný styk.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Články: Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Mnoho lidí o sobě říká, že...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Články: Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Pulz neboli tep nás...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Poruchy hlasu u dětí
Články: Poruchy hlasu u dětí
Příznakem poruchy hlasu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: