Kondylomata

Dobrý den, nejdříve bych ráda poděkovala za předchozí odpověď. Mám ještě několik otázek: 1) podle odpovědi je možné že přítel je přenašec HPV, ale že se u nejnemusela nemoc projevit Jak to se sexem, pokud neni prenasec je možné abych ho já nakazila? Pokud je přenašec, může mě opet nakzit, i když bych mela v sobe mit obranné látky? Jak dlouho po léčbě spolu bude moci zacít spát? Rozhodla jsem se, že hned jak se vyléčím,necham se ockovat vakcinou Servalid. Je možné mít pohlavní styk,když budu ve fázi očkování? Za jak dlouho poznám, že jsem vyléčená? Je možný návrat nemoci? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při sexu není nutné žádné speciální opatření. Během léčby je možné mít pohlavní styk, ne však v případě, že budete mít nanesen krém. Jak jsem psala, je to velice rozšířená infekce, se kterou se setká v životě většina populace. Pouhá přítomnost infekce neznamená rozvoj onemocnění. Přirozená imunita organismu dokáže tuto infekci účinně ničit. Pohlavní styk je možné mít i v průběhu očkování. Vymizení kondylomat sama poznáte, projevy onemocnění jsou viditelné. V budoucnu není vyloučený opětovný výskyt kondylomů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: