Kondylomata

Dobrý den, před půl rokem jsem objevila kondylomata u řitního otvoru. Přítele mám již rok stálého a u něj žádné příznaky nejsou. Je možné, že se to u něj nemusí projevit a je jen přenašečem? Já jsem si je mazala mastičkou wartec, zmizely mi po ní, ale pak se zase objevily. Byla jsem na gynekologii na vyříznutí, jenže se zase objevily a teď je mám i kolem poševního vchodu a na pyscích. Na kožní jsem objednaná za měsíc, může se něco stát, když se to tak dlouho nebude léčit? Paní doktorka mi doporučila vakcínu Silgard, jenže v nemocnici mi řekli, že to není stoprocentní. Tak bych raději teď chtěla předepsat Aldaru, je Aldara účinná? Do toho budu brát hlívu ústřičnou a budu doufat, že už to konečně zmizi! Děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u přítele se kondylomata vůbec nemusí objevit. Za měsíc se s kondylomaty zásadní změny nestanou. Vakcína Silgard není určena na léčbu kondylomat a nevyléčí Vám je. Aldara je účinná, a není levná. Není vyloučeno také znovuobjevení kondylomat v budoucnu. Další variantou je také odstranění kondylomat pomocí laseru.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: