Kondylomata - vyléčení - odběr krve?

Dobrý den, o kondylomatech jsem toho načetla už hodně, ale stále mám otázky! Se svým sexuálním partnerem jsem 3 měsíce, hned po prvním styku jsem měla "zánět močového měchýře", poprvé v životě, ale hned od začátku jsem tušila, že jde spíš o gynekologický problém, v moči jsem měla krev, spíše jsem se nemohla ani vymočit a jen při zatlačení mi kapala krev z močové trubice. Dostala jsem od obvodní antibiotika na moč. měchýř. Za 14 dní ta samá obtíž a po dvou dnech od krvácení jsem šla na kontrolu s močí a bylo mi řečeno, že je vše OK, bez zánětu. Což moje podezření na gynekologický problém začalo ještě více prohlubovat. Gynekologovi jsem se v té době zmínila, šla jsem na první dávku vakcíny Silgard. Ale nic. Může to mít souvislost s virem HPV, který nyní v sobě mám? (s největší pravděpobností jsem ho měla už tehdy a antibiotika oslabily imunitní systém?!) Na různých serverech jsou dost rozličné informace o infekci virem HPV 6 a 11. (Vím, že nejsou rakovinotvorné, jsou to ty "hodné" viry, jak řekl můj gynekolog) 1) dá se zjistit infekce/uzdravení odběrem krve, pokud nejsou vnější projevy? (kondylomata) 2) pokud se odstraní bradavičky a neobjeví se nové, za jak dlouho člověk není nosičem - přenašečem tohoto viru? 3) musí se odstranit všechny bradavičky, aby vnější projevy potažmo vir ustoupil z těla? Vím, že vypořádání se s virem je věc imunity, ale jak zjistím, že jsem zdravá? Můj gynekolog je odjakživa vcelku nemluvný, takže jsem rozhodnutá jít s papírkem dotazů přímo na něj, ale myslím, že se toho stejně moc nedozvím, jako vždy i přesto, že se ptám.. navíc z toho nemůžu ani spát a jdu tam zase za 4 dny.. Změna partnera: listopad 2010 Prosinec: první dávka Silgard u gynekologa Březen: Přišla jsem na druhou dávku vakcíny Silgard, upozornila jsem gynekologa na "výrůstky" kolem rodidel, bradavičky mi potřel kyselinou. Hned ten den jsem doma objevila ještě tři u konečníku. Druhý den největší ošetřená bradavička upadla, ale v rodidlech přibyly další. Dnes (dva dny po první návštěvě gynekologa) jsem ho upozornila na tři bradavičky u konečníku a řekl mi, "to je dost možné.., to roste jak houby po dešti" a ošetřil znovu bradavičky + nové v rodidlech. Doma jsem si všimla, že ty u konečníku zůstaly neošetřené! Říkala jsem si, že bych se ráda léčila navíc i nějak "sama", ale k mastem, které jsou zmiňované na internetu pro léčbu kondylomat nemám důvěru kvůli velké neúspěšnosti a k možným komplikacím při styku masti se zdravou kůží (zjizvení). Mně osobně jsou odstraňovány kondylomy kyselinou, byla jsem již dvakrát na ošetření. Z žádné návštěvy se toho moc nedozvím, a tak studuji internet, ale i zde jsou informace dost pochybné, např. o délce možného výsevu kondylomat od nakažení, zda je vir v těle už napořád apod. Jsem z toho dost hotová. Už jsem si nakoupila vitamíny pro podporu imunity, hlívu ústřičnou (v tabletkách i houbu).. ale bojím se, abych se z toho dostala. Natrvalo! "Přítel" má to samé, proto nevím, zda muž má navštívit pro ambulantní odstranění spíše urologa či dermatologa. Každopádně se hodlám zdržet sex. styku, četla jsem, že ani kondom nechrání, ale někteří lékaři uvádějí (na netu), že s kondomem je styk možný?! Poslední poznámka. Během mého sex. života jsem se setkala se dvěma muži, kteří měli pravděpodobně taky cca jednu bradavičku na penisu, pokud si dobře vzpomínám a pokaždé jsem se zeptala co to je a vždy mě bylo řečeno že neví, že to tam mají už delší dobu a je to asi normální. (oba měli podobnou odpověď a zjevně netušili, o co může jít, stejně jako já) Je možné, že jsem nakazila přítele já od bývalých partnerů, i když je to už mraky let a nikdy jsem neměla vnější projevy a nosila si to v sobě hromadu let? Je to možné? A ne současný přítel mě (přesto že on má za sebou mnohem víc intimních známostí? a je přesvědčen, že on je původcem nákazy?) Je možné, že ti partneři mají jednu jedinou bradavičku dosud a jsou přenašeči bez dalších subjektivních obtíží? Nebo že zmizela a přesto jsou dál přenašeči viru? Budu Vám moc vděčná za odpověď a jakékoliv další info.

Odpověď odborníka:

dobrý den, co se týče problému krve v moči, je na místě zvážit také urologický problém (kamínky event.písek v moči).původ v HPV by být neměl. 1.existují testy na HPV viry, jsou velmi drahé a v běžné praxi se moc nedělají 2.viry se replikují (schovávají) v gangliích,ikdyž nemíte vnější projevy,virus je ve Vás a nezmizí 3.odstranit by se měly všechny bradavičky,protože dále budou růst a zákrok by mohl být větší vitamíny Vám neuškodí,ale virus z těla nedostanou, spíše nebudete mít tolik zevních projevů.co se týče partnerů, možné jsou obě varianty.infekce od Vás i od partnera. existuje krém Aldara na kondylomata k zevnímu potírání (i pro partnera), je na recept a je větší investice cca 600 kč.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: