Kondylomata

Dobrý den, poslední 3 týdny mě svědí, pálí a štipká (sem tam, jako bych se píchla) v oblasti stydkých pysku (malých i velkých), kolem ústí močové trubice a řitního otvoru. Není to pravidelné a střídají se místa, intenzita... A občas když se prohlížím mi přijde, že sem tam vidím bílý pupínek-velmi malý. Mohou to být kondylomata? Chtěla bych se zeptat, zda je možné, abych si to donesla z nemocnice (před Vánocemi jsem tam byla týden) případně zda na to nemohou mít vliv silná antibiotika, která jsem dostávala infuzně 14 dní nebo silný stres. Když vím, že ani já ani partner neměl pohlavní styk s někým jiným nebo zda je možné, abych to měla bezpříznakově už delší dobu od dřívějšího partnera. Děkuji za odpověď a za zodpovězení všech mých otázek.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, virus HPV můžete mít již delší dobu, navíc se přenáší i přes kondom. Kondylomky se mohou objevit v době,kdy je oslabená imunita. Osobně bych konečnou diagnozu nechala na lékaři, pokud se objeví malé bradavičky, zajděte zavčas k lékaři k určení diagnozy.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Články: Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Znáte to, stačí pár...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: