Kondylomata a hpv

Dobrý den, mohu na gynekologii požádat o nějaké vyšetření, které zjistí jestli mám v těle vir HPV způsobující kondylomata? Pokud mám v těle tento vir a nemám vnější projevy, jak se viru zbavím? Nechci vir přenést na partnera. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Průkaz tohoto viru se u nás neprovádí. Infekce se prokáže jen v případě výskytu kondylomat. Jako prevenci můžete zkusit nespecificky podpořit imunitu (protivirovou) - hlíva, homeopatika apod.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: