Kortikoidy

Chtěla bych se zeptat. Beru již rok kortikoidy metypred 4mg, 1xdenně. Je možný že bych po nich mohla ted nabírat na váze ?

Odpověď odborníka:

Adél, léčba kortikoidy může vést k zadržování sodíku a vody v organizmu a tím k přibírání na váze, methylprednizolon (Metypred) má tyto nežádoucí účinky pouze slabé a navíc berete malou dávku. Pokud jste během roku užívání Metypredu nepřibrala, je velmi pravděpodobné, že se na Vášem současném přírůstku na váze budou podílet i jiné faktory (méně pohybu, životospráva, větší energetický příjem). Doporučuji Vám zkonzultovat možný nežádoucí účinek léčby kortikoidy s Vaším lékařem. Přeji hezký večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x