Kortikoidy

dobri den pani doktorko prosim vas mohla byste mi zase odpovedet a poradit bereme kortikoidy 4 tyden z duvodu stale ho onemocnenji kašlem už pani doktorka neveděla co nam naadit nikdy jsme nemněli žadny zachvat ani e by se špatne dychali nebo piskali nic jen ted při namaze jak byla nemocna kašlala jinak předtim ne berem ten flixotide nevim ješte na jak dlouho a kdy budem zase dělat nejake testy jdememk lekařce za mesic až mala ma 2 roky nechci aby kortikoidy brala pokud nema alerčgii ani astma tak chci co nejrychleji testy bylo nam i řečeno že to male takove prolečeni prudušek a pak už bude o.k jak v krvi tety byly dobre no ke by ale ma otazka nemuže se sta ž po tehle lečbe kortikody jak se vysadi mala dostane nejake zachvaty jako že bez kortikoidu to už jinak nepujde chapete jak to myslim?? třeba je astmatik jemny a ted jka vysadime kortikoidy tak začne byt vetči astmatik a bude mit zachvaty atd a ješte nidy to nebylo jak sjme převlikala peřiny z berana a peři coř ona neni alergicka a kdysi to nikdy nebylo ted mi kašlalal je možne že by začinala byt alergik na prah mama ložnici hroznou s plisni vlhkosti ale snad se už budem stehovat do pul roku

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám paní doktorka doporučila Flixotide, tak bych v léčbě pokračovala alespoň 3 měsíce. Opravdu se nemusíte obávat, je to účinný protizánětlivý lék. Užívá se preventivně, aby utlumil zánět v průduškách, při léčbě příznaky vymizí a po vysazení se mohou opět postupně vrátit. Astma nemusí být pouze alergické, často mají děti testy negativní a pozitivita se objeví až časem. Pokud bydlíte ve vlhkém prostředí s přítomností plísní, tak to není vhodné prostředí pro pacienta,kde se zvažuje diagnosa astma, alergie.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Články: Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Také jste si mysleli, že...
Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Články: Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Nikdo z nás nechce své tělo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: