Kratší spodní čelist

Dobrý den, v současné době se pomalu připravuji na ortognátní operaci. Můj dotaz je následující. Mám malého syna, nyní pět měsíců, má spodní čelit výrazně kratší než horní. Od kdy a jde vůbec nějakým stylem podpořit růst teto spodní čelisti, aby se vyhnul též ortognátní operaci nebo je jediné řešení právě operace? Po zanedbání léčby u mě bych ráda předešla problémům které tato vada způsobuje, zejména esteticka a taky zdravotní. stránka. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná o čelistní vadu, lze ji jen málo ovlivnit. Jinými slovy ani časná péče a sledování u ortodontisty nemusí zabránit rozvoji vady u Vašeho syna a geny mohou zvítězit. Přesto lze doporučit první konzultaci v období zahájení výměny chrupu, tedy kolem 6. roku věku. S pozdravem Tomáš Hanzelka ortovize.cz

MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.
MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.

Specializace: Ortodoncie
Pracoviště: Ortovize

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: