Krční a hrudní páteř

Dobrý den, již měsíc trpím kolapsovými stavy s bušením srdce.Absolvovala jsem u své Dr.vyšetření krve /vše v pořádku/ a RTG krční páteře a lebky s výsledkem napřímení krční lordózy.Byl mi naordinován lék Dimexol 1/2 tbl.R a V s Brufenem 400 a Egilok 25 mg na arytmii srdce také R a V. Dostala jsem také doporučení na RHB vyšetření, kam jsem bohužel objednána skoro až za měsíc.Obracím se na vás s prosbou o radu alespoň na nějaké cviky na uvolnění, jsem už zoufalá, zablokovaná krční i hrudní páteř mi působí problémy s dýcháním a bolest u srdce. Moc děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Pokud máte doporučenou dávku Brufenu 400 2x denně a dimexol 1/2 tablety 2x denně, tak to je velmi málo, aby bylo možno očekávat účinek. Tato dávka odpovídá dítěti 40 kg. Pokud jste dospělá s podobnou váhou, pak by bylo vhofné užívat pár dní 3x denně 400 mg,t.j.1200, pokud jste nad 55 kg, pak by bylo vmožné až 3x2 tablety a 400 mg. Dimexol - opět dávka pro d ěti 2x1/2. Obecně jsem proti užívání těchto léků, zvýšení dávky sice přinese uvolnění vašich bolestí, zmírnění ,možnost svým aktivním cvičením toho využívt a povolit funkční poruchy svalů a kloubů páteře. Takže určitě pouze jako krátkodobou pomoc v podobě několikadenníhoi užívání.Současně cvičit stahování lopatek k sobě, kdy budete ramena mírně sttlačovat současně s lopatkami k sobě a lehce směrem dolů( ne nahoru!)Ve chvíli, kdy po lécích povolí napětí svalů , tak ještě úklony a rotace hlavy, využít možnosti rozcvičit. Dlouhodobé řešení to však také nebude, pouze pomocí léků a cvičení zmírníte na pár dní, možná i týdnů své současné potíýe. nejlépe by bylo vyhledat zkušeného fyzioterapeuta nebo lékaře, zabývajícího se aktivní lékařskou fyzioterapií, temn by Vám pomohl technikami myoskaletální medicíny zlepšit funkční stav páteře a současně poradil konkrétní cviky a ergonomické zásady na udržení zlepšení bez léků.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: