Krční a bederní páteř

Dobrý den,mám velké bolesti hlavy od krční páteře ,chtěla bych se zeptat zda se to dá operovat,léky ani rehabilitace nepomáhají , do ambulance léčba bolesti chodím .MR \'Páteřní kanál zachycen od zadní jámy lebeční po Th 5,primárně je šíře 13 mm .Lordoza je napřímená až mírně kyfotizovaná.Obratlová těla přiměřené výšky .signál skeletu bez patologických ložiskových změn, jen nehogenity signálu při tukové konverzi dřeně. Meziobratlové ploténky ve zobrazeném rozsahu mají T2snížený signál při chondroze .Vrozsahu C3-7 osteochondroza sekundárně zužuje páteřní kanál na podkladě různě velkých dorsálních posunů plotének a spondylogenních změn. Maximum stenozy je v etáži C 6/7 zde je mícha imprimovana kolem střední roviny na 6 mm. Zbylá neuroforamina i kořeny jsou volné.Mícha bez abnormálně intezních změn.Po operaci ledviny C64 mi začala bolet i bederní páteř MR : L1/2 v úrovni disku miskovitý nálet 4x 15 mm na lig.long post-stp.extruzi disku ev. malý meningeom.nejasný obraz v úrovni L1/2 zkontrolovat za 3 měsíce s kontrastem. Už je to 8 měsíců a MR kontrolní mi na neurologii nenapsali. Tak nevím kam bych měla jít ,kdo by mi žádost napsal. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operovat se dá vše, ale mělo by Vám to pomoct. Z popisu nejsme schopen říct, zda-li má operace možnost něco změnit.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: