Krční páteř

Dobrý den! Již jednou jsem psala a chtěla bych se zeptat znovu.mám stále ta stejné problémy a řekla bych že jsou už horší.mám takoví divný pocit při chůzy jako kdyby mě přestávalo chvílema poslouchat tělo i nohy a pocit jako když bych měla upadnout vystřeluje to z páteře a jde mi to až do mozku.mám tlak na krční páteřia celkově je mi divně.mám i nízký tlak. někdy to mívám i v sedě a nebo při předklonu se mi zdá že padám dopředu.na neurologii jsem byla vyšetření zní CT mozku mozková tkáň bez ložisk.změn,komoroví system jemný,bez stranové deviace či dislokace,subarachnoidalne prostory nejsou výraazně rozšířené poze nepatrně prostornějšívysoko F bilat.podmíněno incip atrofie.gyrifikacevyznačena skelet bez patologie nález v mezích normy EEG nativní křivka i s aktivací HD a FS jsou normální Artefakt pod el.A1 BEAP normální nález bilat,vysoký sluchoví prách vlevo celkem lehký vas krční vertigo-vertebrogenní či otogenní dále pak doporučení ORL a RHB výsledek z orl zní vertigines jsou sllabší otoskopicky zvukovody volné bubínky konturované audiogram symetrické normogramy do 20 Db spont cestibul jevy Ny 0 pendel test neg,head test neg.,Stoj l -lll pevný z orl stránky Torecan 3x1 předána do RHB vyšetření s RHB paní doktorky zní bolesti v oblasti šíje,opakovaně pocit nejistoty po změně polohy hlavy a trupu,bolesti v kříži bez kořenové projekce.pravděpodobně TMT v oblasti šíje. OBJ.-hlava a krk ve stř.post.,ramena sym.,hyperkyfoza,mírně sin.skolio držení Th úseku pat.,lopatky nejsou plně stabilní,pánev rovná,s lehkou instabilitou bilat.,oslabení břišních svalů,HSS zad,blokáda c/TH př.do pravostr.rotace zvýšené napětí kyvačů,blokáda 3.žebra vlevo,poměrně tvrdý blok 2 žebra vpravo,TH segmenty v norm.,pružení mezilop.svaly,PVS V Th a L úseku v přim.napětí SI skl.pruží norm. TH: mobilizace C/TH př.do pravostr.rotace manipulace v sedě s trakcí mobilizace ,Manipulace 2 žebra v pravo, manipulace 3 žebra vlevo Dop:Myof TMT k uvolnění kyvačů bilat ., mobilizace C/Th př.,LTV individ.posilování dol..fix.lopatek trabert proudy na C /Th zácvik na autoterapii RHB mám zasebou leč beze změn pocit motání nejistoty při chůzy mám stále je to velmy nepříjemné.omlouvám se za román jen bych chtěla vědět váš názor a co dál děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popsané nálezy jsou kromě RHB vesměs v pořádku. Nepíšete, jak dopadlo neurologické vyšetření (reflexy, prostě základní neurologické vyšetření, ne pomocné přístrojové). Pokud je v pořádku, pak by v úvahu připadaly možná některé interní choroby (vyšetřit především srdce), pokud ne, pak by stálo za to možná doplnit magnetickou rezonanci mozku, ale to musí určit ošetřující lékař, nikoli my zde v poradně. Jinak nenalezne-li se žádná příčina na těle (kromě RHB nálezů, pozn.cvičit se musí dlouhodobě, obvykle jednorázová manipulace nebo pár hodin cvičení nepomohou, je to dlouhodobý proces), lze pomýšlet i na psychickou příčinu obtíží. Doporučuji vyhledat Vašeho obvodního lékaře a probrat s ním nad dosavadními výsledky vyšetření, co dál.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: