Krční páteř

Prosím o přeložení do češtiny.RTG-sin.konvexní skolioza,napřímená lordoza,itervert.štěrbiny C5/6 aC6/7 zúžené,šíře páteř.lanálu nezměněná,artrat.změny na uncovertebr.kloubech vyznačeny trnovité osteofyty na C5 C6 RTG Lp lehká dx konvex.skolioza,rotace obratlů do prava,napřímení Th/L pčechodu a bederní lordozy,tělo L4 ress. spondyloze,spondylartroza Cp,osteochondroza disků C5 C6,klin.tělo L4-trauma v OA?Přetížení dist.segmentu Lp,v.s. incip.osteochondroza disku L5,spina bif sacr.occ S1 Dne 5.8. mne odvezli do nemocnice,pro rozmazaný vizus oboustr,na pravém oku až ztráta vizu na pár sekund,nevolnost,vertigo,následně parestesie končetin vpravo,nyní přetrvává parest PHK.CT mozku negat.t.č.bez lož.změn.zn.krvácení či evid.ischem.změn.dist.část zadní jámy a temporobazální obl.jsou zatíženy artefakty ze skeletu.Komorový systém je bez defigurace.V kostním okně bez urč.patol.změn. Mám totiž obavy,že jsem prodělala malou mozkovou příhodu.Jaká vyšetření si mám vyžádat,abych měla jistotu,že to tak není.Na neurologii mne nikdo neposlal,jen mi udělali později RTG páteře-viz.výše.Děkuji pěkně za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte degenerativní změny na krční páteři s výrustky v oblasti 5.-7.obratle krční páteře. V bederní páteři jsou též degenerativní změny - nejvíce mezi 4. - 5. bederním obratlem, postižení ploténky mezi 5. bederním a prvním křížovým obratlem ( odborně se nazývá osteochondrosa). Tělo obratle L4 je mírně sníženo - neměla jste úraz v minulosti? Podle mého mínění byste neurologick vyšetřena být měla určitě, i zpětně, malá mozková příhoda se sice nezjistí zpětně /někdy ani akutně ne/. Ale určitě o toto vyš. na neurologii požádejte nebo se na neurologii objednejte sama. S příslušnou dokumentací byste potom měla být vyšetřena a zaléčena neurologem, důvod vašich problémů může být ještě jiný. Stejně tak byste měla být vyšetřena internistou, mozková příhoda souvisí se stavem cév - hlavně cholesterolem v krvi a krevním tlakem. Pokud jste krevní testy na vnitřní stav prostředí dlouho neměla a neměří vám nikdo pravidelně krevní tlak, navštivte i internistu nebo i obvodního lékaře /pravidelná preventivní prolídka je jednou za 2 roky zdarma/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: