Krční páteř

Dobrý den, mám již 3/4 roku problém se závratěmi. bolestmi v oblasti levé lopatky, magnetická rezonance mi objevila výhřez s tlakem na míchu C6/7, C5/6, je nutná jen operace nebo je možná léčba nějakým jiným způsobem, děkuji za odpověď Radka

Odpověď odborníka:

V takové situaci je správný postup fyzioterapeutická léčba pod kontrolou lékaře, event.nejlépe lékařem přímo prováděna. běžná fyzioterapie je buď nedostatečně díky rizikům aktivní nebo dokonce riziková. Pokud není operace neodkladná, což by se již projevilo tím, že byste po operaci již byla, tak je to buď jako možnost zastavit negativní proces, cílenou léčbou a cíleným cvičením nejen odstranit potíže, ale současně i stabilizovat rizikové etáže páteře do správně funkčního a svalově stabilního okolí. Lékař je u této léčby nezbytný, musí sledovat, zda je možno pokračovat či i v průběhu této léčby zvažovat operační zásah. Pokud operace opravdi hrozí, je plánována, pak může tato léčba včetně cvičení zlepšit situaci, která bude po operaci, ač léčba či cvičení nezasáhnou do problému ani do bezprostředního okolí, může zlepšit a opět stabilizovat celotělovou statiku, což zlepší a urychlí léčbu pooperační.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x