Krční páteř a nevolnost

Dobrý den, ptala jsem se na úraz (kdy mi pán skočil za krk na koupališti). Dodávám, že byl proveden rentgen, žádný posun obratlů, ani komprese. spondylosa C2 a 3 a venntrální osteofyty...... Mnou popisovan potíže - slabost (mdloba) po rehabilitaci souvisí jen s úrazem? RTG myslím nic tzásadního neukázalo. Krk pobolívá při rychlejších pohybech, zíkon je velmi nepříjemný. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Distorse, tedy podvrtnutí, i nevelké postižení vazů v oblasti šíje může tyto potíže vyvolávat. Dosti dlouho se nosí fixační immobilisující límec, postupně se pokračuje s rehabilitací šíje spolu s elektroléčbou. Stav by se postupně měl upravovat. Na rtg při těchto úrazech bývá negativní nález.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Články: Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Křečové žíly jsou poměrně...
Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Články: Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Ischemickou chorobu dolních...
Sexuální vyjednávání
Články: Sexuální vyjednávání
Rozdíl v chuti na sex je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Články: Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Často se přeme, co vlastně...
Co potřebujete vědět o nádorech ledvin II. – Vyšetření a léčba
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Články: Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Nikotin je ve své čisté...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: