Krční páteř a problémy

Dobrý den, chci se zeptat zda je možný příznak, že si člověk nic nepamatuje, nevnímá, neví kdy se narodil, co je za den, a ani že mluví s tou a tou osobou, kterou zná moc dobře. Manžela včera odvezla rychlá a příznaky jako bolest hlavy, mezi očima, rozostřené vidění, pocit na zvracení, chápu jako problémy spojené s krční páteří, ale příznak který jsem vám psala na začátku mě tam moc nesedí, je prosím možné být uplně mimo?? V nemocnici řekli, že to je asi od té páteře a CT vyšlo v pořádku, ale bojím se, jestli třeba manžel neprodělal nějákou lehkou mrtvičku, když měl stav, že si nic nepamatoval na nic si nevzpomněl. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše jde o příznak nedokrevnosti mozku, který sice může být částečně způsobený problémy s krční páteří, ale nejspíše šlo o tzv TIA , tranzitorní ischemickou ataktu, nedokrevnost mozku, taková velmi krátká mrtvička, která se projeví takovýmito příznaky a ještě nejsou žádné změny na CT. Pokud jde o TIA, opravdu je to druh mrtvičky, měl by být manžel sledován na neurologii a také na interně, kde by měly být dány do pořádku faktory zhoršující atersoklerosu (krevní cukr a krevní tuky) a taky vyšetřeny jeho přívodní cévy do hlavy (tzv karotidy ulrazvukem) a také srdíčko. Podle vašeho věku sice jen usuzuji, že manžel bude spíše mladšího věku, TIA se sice vyskytuje u starších lidí s aterosklerosou, ale ta se může vyskytovat i u mladších lidí hlavně s rodinnou dispozicí. Hodně se na všechno ptejte lékařů, nenechte se odbýt, právo na informace máte a pokud by se nic nezjistilo, vyšetření a sledování na neurologii by mělo jistě svoje místo. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+29 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: