Krční páteř a bušení srdce

Dobrý den. Již nějakou dobu trpím na občasé bolesti krční páteře na pravé straně vystřelující až do hlavy, poslední dobou mě bolela i pravá strana zad u lopatky. Dnes jsem navštívila praktickou lékařku, která potvrdila nález na krční páteři a poslala mě na ortopedii. Od včerejšího večera cítím bušit své srdce - ne nijak rychle, ale je to nepříjemný pocit, jakoby nad levým prsem cítím své srdce bušit. Lékařka mi srdce poslechem kontrolovala a měřila mi tep, řekla že srdce je v pořádku - Je možné že tyto pocity bušení souvisí s krční páteří? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Teoreticky jsou takové stavy popisovány, ale jsou vyjímečné a domnívám se, že v tomto případě není na místě bušení srdce spojovat s potížemi s krční pateří u tak mladého člověka. Nepochybně s touto potíží je třeba navštívit kardiologickou ambulanci a srdce vyšetřit. Může se jednat o poruchu rytmu, která vyžaduje vyšedtření a léčení kardiologa. S vyšetřením bych neotálel.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: