Krvácení

Dobrý den, prosím o radu. Užívám antikoncepci Lindynette. Uprostřed cyklu se mi začalo objevovat slabé krvácení a i přes užívání ascorutinu se situace další měsíc opakovala. tyto problémy se objevily po víc než roce užívání této HA. Teď vyberu poslední balení a přejdu na HA minisiston. Přesto tento měsíc potřebuji problémům nutně předejít. Je třeba možné vzít uprostřed cyklu za den dvě tablety, aby se účinek HA posílil, nebo by 150 mg gestodenu již mohlo působit naopak proti antikoncepčnímu účinku? děkuji!

Odpověď odborníka:

Přecházíte na Minisiston protože dávka estrogenů v tomto přípravku je 30 mikrogramů, zatím co v Lindynettu je 20 mikrogramů,s 2 tabletami bych nedoporučoval experimentovat, Váš problém asi nebude v nízké gestagenní ale v estrogenní složce preparátů ,mohlo by pak dojít ke krvácení z poklesu hladin, spíše zkuste na 2 až 3 dny Pambu 3x1 Příjemný deen

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: