Krvácení mimo cyklus

Dobrý den, je mi 30let již cca 1rok se snažím o dítě a také cca 1 rok mám diagnostikovaný myom o vel cca 3cm v blízkosti sliznice, který stále roste. Před 2 měsíci jsem dobrala lék Esmya, který skoro neměl žádný účinek. Od té doby (dříve méně) špiním skoro celý měsíc, do toho mimo cyklus několikrát jednodenní silné krvácení s kusy krve a dle testů žádná ovulace. Dle paní doktorky máme čekat vše způsobeno myomem a snažit se otěhotnět, jsou možná další vyšetření? A může myom ovlivnit ovulaci? Nejsem s výrokem budeme čekat moc spokojená. Běžná menstruace cca 7 dní velice silná s kusy krve. Jsem z toho dost vyčerpaná. Děkuji

Odpověď odborníka:

Myom ovulaci zcela jistě neovlivní, Esmya se podává po dobu do 3 měsíců a pokud není efekt a obtíže stále přetrvávají je možno uvažovat o operativním odstranění myomu, je pravdou že gravidita by byla vyřešením situace. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: