Kvasinky?

Dobrý den, od minulého měsíce mě nejspíš trápí kvasinky v pochvě. Má to ovšem podivný průběh. Minulý měsíc mě týden přes menstruací začal svědit poševní vchod a objevil se bílý, jemně zapáchající výtok. Jeden den byl silnější, druhý den zase slabší až nakonec přestal úplně. Ovšem svědění se vrátilo hned při pohlavním styku s partnerem, sex mi byl opravdu nepříjemný, protože to bylo jako když škrábete vyrážku, je to příjemné, ale nakonec to začne bolet. Hned po sexu jsem se šla jako vždy osprchovat a zjistila jsem, že mám vchod do pochvy úplně nateklý. Celou noc mi v pochvě něco pulzovalo a měla jsem nepříjemný pocit. Otok naštěstí do rána splaskl. Přítelovi jsem nic neřekla a další týden dostala měsíčky. Po nich se vše dalo do pořádku. Tento měsíc se to ale objevilo znova. To samé. Příští týden mám mít menstruaci a tento týden mám opět svědění spolu s výtokem a včera jsem opět zažila nepříjemný pohlavní styk, i když jsem byla dostatečně vzrušená. Opět jsem měla oteklý napuchlý vchod do pochvy, jakoby mě píchla včela a celou noc mi v ní tepalo. S kvasinkami jsem se potýkala už dříve. Jen jednou jsem tento problém řešila u svého gynekologa a dostala jsem nepříjemné vnitřní tabletky. Od té doby jsem vždycky dala na babskou radu, že při takovém problému pomáhá nosit bavlněné spodní prádlo, pomáhá teplo v podbřišku a také octová lázeň. Po to tomto postupu se mi vždy ulevilo, ale nikdy jsem neměla pochvu tak nateklou. Proto bych chtěla znát váš názor na tyhle babské rady, jestli to třeba akorát nezhoršili a neměla bych raději navštívit gynekologa a přežít týden s vaginálními tabletkami. Dále bych se chtěla zeptat, zdali je možné nějak nakazit partnera, nebo jestli můžou kvasinky ublížit jeho penisu. Mám strach mu to říct, protože on o sebe velmi pečuje a bojím se, aby se mnou nepřestal spát. Děkuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste navštívit svého lékaře a ten Vám předepíše cílenou léčbu na úpravu poševního prosptředí. Všechny příznaky, které popisujete opravdu souvisejí s možnou kvasinkovou infekcí a intenzita se mění v průběhu cyklu a závislosti na ostatních vlivech. Ohledně partnera není nutná léčba, pouze v případě, že partner má obtíže charakteru svědění, zarudnutí nebo pálení penisu, doporučuje se i lokální léčba pro partnera.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x