Kvasinky, jejich přenos a příznaky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jsem po léčbě s antibiotiky (zánět močového měchýře). Po stěru mě gynekoložka našla kvasinky, léčila jsem se pomocí čípků (10 dnů), ale předtím jsme s přítelem měli sex, nyní si maže penis mastičkou(Clotrimazol) asi 6 dní, před týdnem prodělal zánět ucha měl antibiotika, nyní je celkově unaven, má zvýšené teploty(38,5), zimnice a nateklé uzliny, chtěla jsem se zeptat, zda je možné, že ty kvasinky má i v těle např. v ústech a díky nim má takové problémy? A jakým způsobem by se mě léčit? Je možné, že z úst se kvasinky mohou přenášet? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo! Ano, je možné mít kvasinkovou infekci v ústehc a je možné ji odtud přenášet (i když kvasinky jsou dosti všudypřítomné a takovýto zdroj víceméně nepotřebují). Kvasinková infekce v ústech má ale typickou podobu tzv. soor a vypadá jako bílé povlaky, po jejichž sloupnutí spodina krvácí. Doporučuji v každém případě věc podrobrně probrat s lékařem, na dálku mám jen velmi omezenou představu o celé situaci.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá
B-komplex: ideální potrava pro nervy
Články: B-komplex: ideální potrava pro nervy
Možných příčin postižení...
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: