Kýla

Dobrý den, prosím o radu. V únoru jsem prodělala zánět vaječníků, pravý podbřišek mi zůstal bolestivý, poté na pravém vaječníku cysta, která sama praskla či se vstřebala. Stále mám v pravém podbřišku ( v oblasti vaječníku) tlak, tahavou bolest a píchání. Z hlediska gynekologického jsem dle p. doktorky v pořádku. Tak mě napadlo, zda by se nemohlo jednat o kýlu? Pravý podbřišek mám mírně zvětšený a na pohmat bolestivý, ale žádná bulka - nic takového. Pracuji v MŠ a často zvedám děti. Děkuji.

Odpověď odborníka:

U žen přece jen výskyt kýly v oblasti třísla je méně pravděpodobný, spíše je třeba pomýšlet na potíže vycházející z přívěsku slepého střeva, appendixu. Je třeba tedy chirurgické vyšetření včetně vyšetření sonografického. Pokud by nález byl i na chirurgii negativní potom je třeba pomýšlet na bolesti vycházejí z pateře, oblast přechodu hrudní a bederní pateře. Podle výsledku léčba. Rtg pateře bude potřeba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: