Kyretáž

Zdravím.Po krvácení osmý den jsem byla u p.doktorky a doporučila mi kyretáž.Zpráva UZ vyš.-děloha norm.tvaru a velikosti79mm,sliznice výšky1mm,IUD in situ,ovariu vpravo drobné folikly.Do zprávy si napsala,že krvácím 11.den.Tělísko mám od 4/2007.Krvácení mám pravidelné co 28dnů a trvá týden.Silné je 3.-4.den.Do návštěvy nové lékařky/bývalá šla do důchodu/ jsem neměla VŮBEC ŽÁDNÝ PROBLÉM za celých pět let!Šla jsem jenom na preven.prohlídku.Po této návštěvě jsem právě začala krvácet dlouho a šly ze mě kusy krve.Mám za to,že mi tam lékařka něco "udělala."Chce tělísko vyndat a dát mi MIRENU.Menses jsem měla vždy silnou,ale už jsem si zvykla. Tělísko mi 100% vyhovuje.Nechce se mi do hormonů,mám strach,že budu přibírat na váze.Je mi 44let a mám 4 děti.Je kyretáž nutná a musí se tělísko měnit po 5ti letech?Švagrová měla jedno tělísko 22let zcela bez problémů.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě bych s kyretáží asi počkala, pokud je sliznice tak nízká. Delší krvácení se může pravděpodbně začít občas objevovat s nastupujícím přechodem - ten nastupuje postupně, může i pár let. Zkusila bych norethisteron, pokud krvácení alespoň trochu ustává. pokud se nelepší a je stálé intenzity, kyretáž by byla vhodná. Tělísko je dobré měnit po 5 letech, nehormonální lze i po delší době.22 let je už trochu extrém:) Nemusíte si dávat Mirenu, pokud Vám vyhovuje tělísko, co máte, tak si nechte dát opět to samé. Že by "něco " lékařka udělala při prevenci, až byste krvácela tak moc, je dost nepravděpodobné. max posunout tělísko do hrdla, ale to by byla taková bolest, že by nebyla k vydržení. To se určitě nestalo. Navrhuji si s lékařkou promluvit sdělit jí své obavy. Určitě bude přístupná rozhovoru s Vámi a vše si spolu ujasníte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Hepatitida
Články: Hepatitida
Hepatitida, někdy nesprávně...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Ramsayův–Huntův syndrom: Když pásový opar postihne lícní nerv
Astmatici, vyzrajte na zimu
Články: Astmatici, vyzrajte na zimu
Bohužel ani zimní období...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x