Kyretáž

27.3. jsem musela na kyretáž pro zamlklé těhotenství v 7+1. Po zákroku jsem měla bolesti ale podle ultrazvuků byla vše v pořádku.(prý je to jizvou po cís. řezu). Asi po týdnu bolesti úplně ustaly a špinění také. Nyní ale po třech týdnech jsem začala krvácet jako při menstruaci (krev tmavá s kousky děl. sliznice). Šla jsem ke gynekoložce, prohlédla mě vnitřním ultrazvukem,děložní sliznice je prý nízká , objevila jen cystu (neprasklou) 5cm, ale příčinu krvácení nezjistila. Je možné abych měla menstruaci dříve? Mohlo by na to mít vliv i užívání ženského čaje?Je tak velká cysta nějak nebezpečná a mohla by nějak negativně ovlivnit další otěhotnění? Může se hematom v těhotenství opakovat (byl zřejmě příčinou odumření plodu)? Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Paní Evo, zamlklé těhot., je nečastěji způsobeno v tomto stupni genetickou příčinou, haematom je vzácný. Málo kdy se opakuje, dop. před další plánovanou graviditou těhot. vitaminy s kyselinou listovou minimálně 2 měsíce předem. Po výkonu může menstruace přijít za 3-6 týdnů, toto pravděpod. byla menstruace. Cysta na ov. může být i horm. aktivní- vaječník se mění během cyklu a již v dalším cyklu tam nemusí být. Pokud přetrvává i dále tato velikost 5 cm, gynekolog má mnoho možností, jak ji léčit neb odstranit- jde to konzervativně i operativně- ale to až v nejzažší míře

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: