Ureaplasma - léčba atb v těhotenství??

Dobrý den, jsem v 11tt těhotenství. Dr. mi stěry zjistila přítomnost Ureaplasmy. Okamžitě mi nasadila FERMALAC VAGINAL 1x denně po dobu 1týdne a poté 1x týdně a předepsala mi AZITHROMYCIN-RATIOPHARM 500MG na užívání pro mě i partnera od 12tt. Mám strach, aby tyto atb neuškodili miminku. A obávám se, zda by byla léčba úspěšná, jelikož jsme s partnerem již léčbu stejným přípravkem absolovolali letos v lednu. Jiné gyn. potíže nemám. V loňském roce jsem potratila v 19tt a byla stanovena jako příčina "záněty plodových obalů a placenty". Během celého toho těhotenství jsem střídavě "špinila" či krvácela - může to mít souvislost? Po této "příhodě" jsem přestoupila k jiné dr. Původní mi nikdy stěry na přítomnost těchto bakterií nedělala. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda nejsou potřeba udělat testy na ureaplasmu i partnerovi, aby nemusel ty atb brát kdyžtak zbytečně, pokud by byl výsledek negativní. Máme se nyní v době léčby zdržet pohlavního styku? A poslední dotaz - je léto, čas koupání - měla bych se vyvarovat přírodním koupalištím, jezerům abych nepokoušela nějaké záněty apod?? Moc děkuju předem za odpovědi. I.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Iveto! Infekce ureaplasmaty vede přečasté k narušení průběhu těhotenství, možným potratům a brzkým porodům. Špinění a krvácení může infekci provázet. V tomto případě je určitě menší riziko užívat ATB. Na druhou stranu, je úplně možné, že Vás stále trápúí tytéž ureaplasmata jako minule a azitromycin nemusí zabrat. Je třeba ověřit výsledek léčby.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: