Leidenská mutace (heterozygot) - opravdu není možné užívat antikoncepci?

Dobrý den, byla mi zjištěna Leidenská mutace (heterozygot) a vím, že bych neměla brát HA, ale mám opravdu silné menstruační bolesti, objevuje se mi i zvýšená teplota, zvracení, průjmy, nepravidelnost. Bylo by možné v tomto případě dostat nějakou antikoncepci, která by mi bolesti (a opravdu velkou nepravidelnost - jednou menstruluji po 14 dnech, pak zase 6 týdnů nic) zmírnila? Je mi 25 let, s přítelem jsme 4 roky a děti zatím nechceme. Tyto problémy jsem začala mít tak dva roky nazpět. Moc děkuji za radu a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, řešením by pro Vás mohlo být nitroděložní tělísko Mirena.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: