Léky po gastru,zvýšní tlaku

Dobrý den,ráda bych se zeptala-po hospitalizci v nemocnici-vysoký tlak,bušení srdce-povolilo po 15 minutách po říhnutí-proběhly krevní testy,štítná žláza,24h.monitorování na interně,vyloučení embolie plic,rengen,gastro-mi byla zjištěna Refluxní choroba jícnu s esophatis 2.st.,skluzná hiatová hernie,mírný bilární reflux-řekli mi,že mám zánět žalůdku a jícnu,nasadili mi-ráno,večer,nalačno-Esomeprazol Sandoz 20mg a při bušení srdce-Vasocardin-1 tabletu.Včera se mi po 3 dnech užívání stalo,že opět nafouknutí,neschopnost si odříhnout-stoupl mi tlak na 165/100-tep zůstal na 81--vzala jsem si prášek a opravdu jsem si i odříhla a tlak se během chvilky snížil.Chci se zeptat,při jak vysokém tlaku si můžu prášek vzít,nebo hned jak začnu pociťovat,že se to opět blíží?Je mi 32 let.A zároveň bych se ráda zeptala snažím se jíst podle šetřící diety,přesto žalůdek zlobí a tudíž nejsem schopná přibrat(v nemocnici jsem schodila 3kg.a jsem slabá--je možné při zánětu žalůdku poradit něco na dodání síly,či rychlejší přibrání:?Dr.mi řekla pribiňáky,ale nic víc..Velice Děkuji Zuzka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzko. Pokuď si při zažívacích potížích naměříte vyšší tlak, tak je to zcela fyziologická reakce Vašeho těla na dyskomfort. Krevní tlak totiž není konstanta, stabilní veličina, mění se v průběhu dne a noci, stoupá při rozčílení, nebo když nás něco bolí, klesá pokuď jsme uvolněni a v psychické i fyzické pohodě. Takže pokuď pociťujete nadýmání, je zcela normálním jevem, že se Vám zvedá tlak- ten se Vám spontánně upraví, když nadýmání odezní. Proto je prvořadé řešit Vaše zažívací potíže. Doporučuji Vám koupit si v lékarně probiotika a vlákninu (např. Psyllium). Nepijte sýtěné minerálky, omezte příjem potravin, které nadýmají (luštěniny, zelí, cibule, paprika, okurka, hruška...). Stracená kila se vrátí, jakmile se upraví zažívání.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x