Letrox

Dobrý den, minulý týden mi byla zjištěna hypofunkce štítné žlázy, medikace Letrox 50 1x denně na lačno. Všude jsem četla, že se po tomto léku přibývá na váze a tělo zadržuje vodu. Myslela jsem, že při hypofunkci je zpomalený metabolismus,a proto po medikaci by se měl spíše urychlit. Ráda bych se zerptala na váš názor ohledně tohoto léku a dále by mě zajímalo za jak dlouho se hladina hormonů upraví. Ráda bych chtěla otěhotnět - již 2x jsem prodělala zamlklý potrat - pravděpodobně v důsledku hypofunkce. Děkuji S pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko, pravdu máte vy...opravdu při hypofunkci je zpomalený metabolismus a organismus má tendenci k nadváze a retenci tekutin. Levothyroxin obsažený v Letroxu tuto poruchu opět napraví. Na druhou stranu, u některých lidí vyvolává Letrox přechodně (většinou v začátku užívání) zvýšenou chuť k jídlu a zvýšený pocit hladu. Pokud se ale budete po této stránce hlídat, žádné zvýšení váhy nehrozí. 95% lidí po levothyroxinu žádné problémy s váhou nemá. Hladina hormonů se upraví poměrně rychle - freeT4 vlastně ihned po začátku užívání a TSH tak během 3-4 týdnů při správně nastavené dávce. Hezký den.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: