Letrox

Dobrý den, začala jsem užívat Letrox 50 1x denně, pro sníženou funkci štítné žlázy. Všude jsem četla že se po tomto léku hodně přibývá na váze. celý život jsem se snažila zhubnout a když se mi to konečně podařilo, tak zase přiberu. není nějaký jiný lék, po kterém by se nepřibýralo? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většina pacientů lék toleruje naprosto v pohodě, bez váhového přírůstku. Hmotnost se zvyšuje při nedostatečné funkci štítné žlázy, při které se zpomaluje metabolismus. Pokud je hladina hormonů v normě, tedy pokud užíváte Letrox, pak by žádné tloustnutí nemělo nastat. Může se ale stát, že budete mít přechodně více hlad a větší chuť k jídlu, tak si na to dejte pozor. Jiné léky existují ale účinná látka je stejná, liší se jen výrobcem. Držím palce.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: