Lieky

Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin (Doxybene) na Ureplasma urealiticum. Do toho som dostala anginu a obvodny lekar mi predpisal Ciprofloxacin (Mediciprin) na tozilitidu. Obvodnemu lekarovi som prizvukovala, ze uz mam doma vybrate antibiotika Doxyciklin ale on to nebral do uvahy a chcem mi predpisat Ciprofloxacin a tvrdil ze to zaberie aj na Ureaplasmu. Po konzultacii s gynekologom som sa dozvedela, ze Ureplasma je rezistentna na Ciprofloxacin. V lekarni mi povedali, ze Doxyciklin mi zaberie aj na anginu. Je to prosim pravda? Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Nyní je pro Vás zásadní přeléčit angínu, ciprofloxacin ani doxycyklin však nepovažuji za úplně vhodnou možnost. Obvykle se užívají peniciliny, jiná antibiotika až při jejich nesnášenlivosti. Pokud už máte předepsaný ciprofloxacin a Váš lékař ho považuje ve Vašem případě za vhodný, využívejte ho dle jeho doporučení. Na ureaplasmu však nepůsobí dostatečně silně, ale léčení ureaplasmové infekce obvykle tolik nespěchá. Domnívám se, že budete muset ještě užívat doxycyklin po dobu tří týdnů - většinou však nejde o akutní stav, léčbu tak lze odložit.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: