Listerie

Prosím vás jsem ve 13+1 týdnu a v 11+5 týdnu jsme snědla v pomazánce kousek prošlé nivy ( jeden krajíc chleba ) bohužel jsem to zjistila až později. mám teď neskutečný strach z listerie. internet je toho plný. mám trochu rýmu+únava a teď mi bývá docela nevolno, ale žadná hrůza. minulý týden mi bylo dobře. v pondělí jsem byla na screeningu to by asi na to nepřišli, jen z krve že ? a jaké bych měla mít příznaky ? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Nebojte se, nic se nestane, nákaza listerií je obecně vzácná a jako zdroj jsou častější sýry typu hermelínu. Potraviny se na listerii testují, prošlá doba spotřeby neznamená automaticky, že je potravina nějak nebezpečná. Nestrachujte se tedy a užívejte si těhotenství, lékaře vyhledejte v případě potíží - v tomto případě hlavně horečky.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: