Luivac a ivf

Dobrý den, loni jsem prodělala potrat po IVF, nejspíš z důvodu Cytomegaloviru. Nyní se mi vir reaktivoval, začala jsem tedy s užíváním luivacu. Doužívala 28 dní a teď mám 8. den pauzu. Další braní mi vychází na 12.srpna. Nyní se ti tvoří v puse afty, které se dřív nedělaly a trochu mě občas brní ústa. Může to mít souvislost s braním Luivacu? Nemohlo se to nějak zhoršit? Navíc se mi teď hodně tvoří modřiny. To může mít souvislost? V říjnu jdu na KET. Domluvily jsme se s paní doktorkou, že to bude bez Metypredu, aby se imunita nesnižovala (i když se obávám neuchycení embrya). Nerada bych o tento termín KETu přišla, protože mám další zdravotní gynekologické problémy. Můžu již teď něco udělat? Nepomohly by nějaké krevní testy, jestli lék zabírá nebo testovat přítele, jestli si virus nějak nepřenášíme..? Udělám cokoli, abych pomohla zlepšení zdrav. stavu... Děkuji L.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Luivac je přípravek který podporuje imunitu spíše protibakteriální ( viz jeho složení ), na podporu imunity po infekci cytomegalovirem by spíše bylo vhodnější Oscillococcinum. A ty afty a další příznaky, které popisujete by s užíváním Luivacu souviset neměly. Možná by Vám mohl pomoci lékař akupunkturista, případně homeopat, protože obě tyto metody se dají dobře použít pro posílení imunity a mimo jiné i ke zlepšení výsledků IVF.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: