Lupavý prst

Dobry den, po nastoupeni do prace kde jsem tahala tezke voziky jsem mela problemy se zanety. Po nekolika vysetrenich mi nakonec jeden ze zanetu identifikovali jako lupavy prst (prst na ruce byl natekly a neslo s nim hybat). Je to temer rok... problemy uz davno odeznely ale muj prst nevypada jako pred zanety... kuze je jakoby pruhlednejsi, mozna slabsi (jsou mnohem vice videt zily) a kdyz se na prst podivam zvrchu vypada jak kdyz je to pouze kost potazena slabonkou kuzi. Ostatni prsty jsou mnohem silnejsi. Nevite cim to muze byt a zda s tim jde neco delat? Treba nejaka vyziva? Kdysi mi prst opichli nekolikrat protizanetlivou injekci, brala jsem jednu dobu Medrol, mazala masti Olfen a v praci jsem uzivala lek Dexoket abych vubec mohla fungovat (mela jsem i problem s nohama... nemohla jsem chodit). Co z toho mohlo muj prst poskodit? Jeste mam jeden dotaz... v miste kde mi ortoped daval injekci ve chvili kdy uz se vedelo ze jde o skakavy prst (kloubek pod prstem na dlani.... ) dost casto citim bolest... predevsim kdyz se celou vahou tela o dlan opru... myslite ze je to normalni? Pan doktor toto misto opichal opravdu peclive... nekolika smery. Opravdu to pomohlo ale to misto ted boli... rekla nych ze i dle zmen pocasi. Dekuji za vas nazor.

Odpověď odborníka:

Aniž by byl prst viděn, vyšetřen, pohmatem, zjištění hybnosti, funkce šlach na prste , je velmi těžké odpovědět. Opakované nástřiky k takovým změnám nevedou, zánětlivé změny vedou ale ke změnám měkkých tkání i na prstech.. Nikdy nepostihnou všechny tkáně. Na místě by bylo dúkladné ortopedické vyšetření, rtg snímek prstů, konsultace s rehabilitačním lékařem, ale také revmatologem a kožním lékařem. Vhodné i zhodnocení krevního vzorku a provedení důkladného laboratorního vyšetření. Včetně revmatických faktorů. Některé systémové ortopedické choroby vyvolávají svalové atrofie právě na prstech. Ohraničené porozy kostní rovněž spolupůsobí na těchto změnách.. Poraďte se znovu se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x