Mateřská znaménka a antikoncepce

Dobrý den, před 2 měsíci jsem přešla na antikoncepci Belara. Tato antikoncepce mi vyhovuje, akorát sem začala pozorovat že mi přibylo spousta nových mateřských znamének (pouze malé ale opravdu v hojném počtu) v příbalovém letáku je napsáno, že Belara může vyvolat zvýšenou pigmentaci. Gynekolog mi, ale řekl že to by se mi objevily pigmentové skvrny nikoli znaménka. Chci se jen ujistit, že to tak opravdu je a tato antikoncepce na to nemá vliv. Mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem Kateřina

Odpověď odborníka:

Antikoncepce by asi neměla mít vliv na tvorbu mateřských znamének, nicméně např. v graviditě, vlivem hormonálních změn, znaménka nová vznikat mohou. Takže teoreticky ta hormonální změna by tento efekt mít mohla. Jinak ale znaménka mohou během života přibývat i z mnoha jiných příčin.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: