Mateřské známenko

Mám takový dotaz.Je mi 17 let a cca před 3 měsíci jsem si na hlavě strhla nějaký stroupek.Někde jsem přečetla,že by se mateřské znaménko mohlo změnit ve stroupek.Už byl napůl strhnutý a ted mám obavy,jestli to nebylo znaménko.Myslíte,že to je něco vážného a za jak dlouho by se projevili následky kdyby to bylo znaménko a ještě hůř třeba s melanomem,? a jak by se to projevilo? Po stržení,tam zůstal jen červený flíček,ale ted už tam nevidiím.Jen ještě jedno malé znaménko,které je v pořádku a moje kožní lékařka mi řekla,že to co jsem si strhla mohk být stroupek na něm.Ten stroupek byl takový tmavý a měl takový kostrbatý povrch.V rodině žádné geentické dispozice k onemocnění rakovinou kůže neměli.Děkuji

Odpověď odborníka:

Nemějte obavu, pokud řekl dermatolog , že to je v pořádku. Melanom ze strženého znaménka nevzniká ,jedině že by to už byl melanom...A to asi není Váš případ. Sledujte své stávající znamínka a hlaste dermatologovi změnu velikosti , tvaru , svědění atd... to mohou být příznaky vyvíjejícího se melanomu. Co se týče dispozice k rakovině kůže - u melanomu nehraje velkou roli. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: