Menierov syndrom

DOBRY DEN! CHCEM VAS POPROSIT O RADU.MOJEJ SESTRE PRED 3 DNAMI ZISTILI MENIEROV SYNDROM.MAVA CASTO ZAVRATE,NEVOLNOST A TLAK V UCHU.ROBILI JEJ NEJAKE AMBULANTNE VYSETRENIA NA USNOM A NERVOVOM,ALE CT ALEBO MR NIE.MAM O NU STRACH,PRETOZE 1 SESTRA NAM UMRELA NA RAKOVINU A MNE PRED ROKOM VYOPEROVALI OBLICKU PRE ZHUBNY NADOR.CITALA SOM,ZE PODOBNE PRIZNAKY AKO MA MOJA SESTRA MOZE SPOSOBOVAT AJ NADOR USNEHO NERVU.MOZE SESTRA POZIADAT O CT PRIPADNE MR?A HLAVNE CO MA ROBIT PRI ZACHVATE?CO AK DOSTANE ZAVRATE NIEKDE NA ULICI?AKA JE PRVA POMOC?NIK JU O TOM NEINFORMOVAL.DOSTALA NEJAKE LIEKY/120KS V BALENI/,KTORE MA UZIVAT 3 KRAT DENNE.PORADTE PROSIM.DAKUJEM

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o CT vyštření samozřejmě zažádat můžete, pokud se však jedná o jasnou Menierovu chorobu již bych jej nedoporučovalaa. Je dobré s sebou nosit kartičku jakým trpí onemocněním a co dělat při záchvatu- klid, posazení se- tzv. ukotvení se. pokud možno necestovat sama apod...

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Menierov syndrom | Od: Miro | 8.7.2010 10:35
Ja mám menierov syndrom už 5 rokov a už 14 mesiacov chodím k neurologovi-špecialistovy na závraty do nemocnice na Kramároch v BA. Ano, pri zachvatoch je najlepšie sa "stabilizovať" a vždy mi to prešlo. Trvalo to od hodiny až do šiestich hodín, ale už tých 14 mesiacov som žiadny záchvat nemal, len také mierne točenia. Rok užívam 3x Betaserc 24 a k tomu 3x Tanakan, neviem či to, že som rok nemal záchvat je spôsobené tými liekmi alebo niečím iným, ale som spokojný, že už nemám tie závrate také silné a v podstate keď ho dostanem, tak na hodinku dve si ľahnem a fungujem ďalej normálne. Urobili mi CT a neskôr aj MR mozgu. Myslím si, že je to najlepšie na vylúčenie nádoru a možného iného poškodenia. Ak máte naozaj Menierov syndrom, tak na odporúčanie toho špecialistu z BA treba posilňovať rovnovážne centrá cvičením a v žiadnom prípade nezaľahnúť do postele na dlhé týždne. Jednoducho treba tú "rovnovážnu potvoru" trénovať a nenechať ju zlenivieť. Presne takto mi to povedal ten doktor a skutočne ono to funguje, aspom na mne určite:-) Ak sa chce niekto na niečo opýtať tak nech sa ozve na miroslav.pacuch@azet.sk Ak budem vedieť, tak rád pomôžem s mojimi skúsenosťami s touto nepríjemnou chorobou.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: