Menstruace

Před více než rokem jsem prodělala kyretáž (krvácela jsem i uprostřed cyklu, nepravidelně, někdy silně). Od té doby mám velké problémy s menstruací, krvácím velmi silně několik dnů, pak se to na den dva zmírní a opět krvácím silně, hlavně je to několik dnů (2-3) velmi bolestivé , krev je jasně červená. Ptala jsem se svého gynekologa, ten mi pouze dal opět Orgametril, kterým mi ty nepravidelné menstruace před tím léčil. Nic víc s tím dělat nechce. Ptala jsem se ho, jestli to je normální reakce, jedinou odpovědí byl Orgametril. Jo a nechal mi udělat testy na anemii, řekl, že jsem hrozně bledá, víc než obvykle, ale ty vyšly v pořádku. Bojím se. Bojím se brát i ten Orgametril (1 ráno), po pár měsících se cyklus zklidnil zase na vcelku pravidelný, někdy po 21 dnech, občas zázrak po 24-26 dnech. Prosím poraďte, je normální, aby ze mne tekl doslova proud tři dny v kuse a pak jsem krvácela ještě několik dnů? A s těmi bolestmi? Bojím se, že mi při té kyretáži spíš ublížili (nemyslím to ve zlým, byli na mne moc laskaví), mám anomálii dělohy (nedovyvinutá, prý ji mám jako motýlka), za sebou několik spontánních potratů, 1 živé dítě.

Odpověď odborníka:

Užívání Orgametrilu -nemáte-li kontraindikaci,ale to by vám ho váš gynekolog nepředepsal- se neobávejte,,po něm by se měl menstruační cyklus upravit,krvácení a bolesti zmírnit.Pokud tomu tak nebude,zajděte na vyšetření mimo krvácení,aby se dala zjistit ev.příčina.ve vašem věku by spíše mělo krvácení ubývat ´.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x