Mírná bolest a křupání kolene

Dobrý den, při futsale jsem špatně došlápl a došlo k podvrtnutí kolene. Bolest odezněla do 1 minuty a mohl jsem dále pokračovat bez bolesti. Nedošlo k žádnému otoku. Po dvou dnech jsem si všiml, že mě velice mírně bolí (spíše nějaký tlak) koleno v oblasti kolem čéšky při větším zatížení, např. dřep na jedné noze. V koleni mi taky hlasitě křupe při pokrčení a narovnání nohy vsedě, když tento pohyb provedu vícekrát za sebou. Na omak je kolene bezbolestivé. I při delším běhu v terénu, mě rovněž koleno nebolí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná o přetažení bočního vazu kolena, není vyloučena drobná kostní leze a proto by mělo být chirurgické vyšetření kolena s rtg snímekm. Vhodné vysazení tělesné aktivity a polotuhá ortéza. Následuje pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Vyhledejte proto chirurgickou ambulanci k ošetření úrazu. Nic se nemá podceňovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolesti v koleně po konzervativní léčbě zlomeniny krčku | Od: Jiří Vondřich | 14.8.2015 16:18
Dobrý den, mám bolesti v koleně po konzervativní léčbě zlomeniny krčku levé nohy. Při chůzy s berlemi jsem na postiženou nohu našlapoval na špičku nohy a začalo mně bolet na léčené noze koleno. Po zmačknutí levé a pravé strany byla citelná bolest. Nyní po 3 měsících ledování a mokrých obkladech postraní bolest již není ale koleno je stále ztuhlé a bez fr. holí se nemohu o nohu při chůzy opřít i při bandáži na koleně.
Domníváte, že je to jen zánět, který časem odezní? 27.8. jdu na kontrolu a zřejmě budu moci chodit bez fr. holí. Děkuji za odpověd.
reagovat
re:bolesti v koleně po konzervativní léčbě zlomeniny krčku | Od: uLékaře.cz | 17.8.2015 11:06
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: